Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Babina torta sa razvijenim korama

Babina torta sa razvijenim korama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Babina torta sa razvijenim korama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Što je tanje razvijete, toliko će biti ukusnija babina torta sa korama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 6 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno za meko testo
  • za krem
  • sveže mleko - 1, 5 l
  • šećer - 12 kašika
  • brašno - 5 kašika
  • vanila - 2 komada
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kiselo mleko sa sodom i promešajte. Kad prokisne dodajte ga u umućena jaja, šećer, so i ulje, zamesite meko testo dok dodajte brašno.

Podelite testo na osam jednakih delova i fotmirajte lopte, razvijte ih oklagijom u okrugle kore i ispecite u posudi za pečenje namazanoj uljem, na umerenoj vatri dok ne porumene.

Pripremite krem, odvajajući 300 ml od mleka i dodajte mu umućena jaja sa šećerom i vanilu, dodajte brašno i promešajte dok smesa ne postane glatka.

Ostatak mleka stavite na tihu vatru da provri, dodajte kremastu smesu u tankom mlazu uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne.

Sklopite tortu, ređajući kore jedna na drugu, obilno namazane kremom, dok blago pritiskate kore da se nema šupljina.

Ostavite tortu da omekša, odsecajući ivice da se izravna,

Namažite kremom i pospite mrvljenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: