Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta s čokoladnim ganašom

Torta s čokoladnim ganašom

NevenaNevena
Početnik
445
Torta s čokoladnim ganašom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Koliko god da ste striktni s dijetom, nema načina da kažete NE ovakvoj torti, jednostavno nema"

Potrebni sastojci

  • za ganaš za krem i glazuru
  • mlečna čokolada - 200 g
  • pavlaka - 200 ml
  • za kore
  • maslac - 160 g
  • šećer - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 220 g
  • kakao - 60 g
  • sveže mleko - 90 ml
  • soda - pola kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno se pripremi ganaš da bi se stegao. Pavlaka se ugreje u mikrotalasnoj i doda joj se čokolada. Ostavi se nekoliko minuta i onda se meša dok se ne dobije homogena smesa. Ostavi se da se potpuno ohladi i stavi se u frižider da se stegne.

Jaja se pomešaju sa šećerom i mute nekoliko minuta mikserom. Doda se meki maslac, a nakon toga i kakao i nastavi se mešanje. Dodaju se brašno i soda, a nakon toga i mleko.

Umuti se do homogene smese, koja se podeli u dve srednje posude za pečenje. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta dok ne bude gotovo.

Ako se ganaš dobro stegao, odvoji se polovina za glazuru, a drugi deo se umuti mikserom u mekani krem. Nakon što se izvade kore, čeka se da se potpuno ohlade.

Stavlja se krem, a druga kora se maže neumućenim ganašem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: