Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Parfe sa jagodama i bananama

Parfe sa jagodama i bananama

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Parfe sa jagodama i bananama
Fotografije: Dora Grozeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Desert lagan, mirisan i lak za pripremu - parfe sa jagodama i bananama"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 4 kašike
  • brašno - 4 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • za sirup
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 1/4 šolje
  • za beli sloj
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • jagode - 300 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • želatin - 10 g
  • želirani sloj
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • jagode - 300 g
  • želatin - 10 g
  • banane
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i na kraju brašno i vanilu, dok se ne dobije glatka homogena smesa. Sipajte smesu u kalup za tortu sa zidom koji se odvaja, u koji ste stavili nauljeni papir za pečenje. Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 6-7 minuta. Ostavite koru da se potpuno ohladi i kasnije je ponovo vratite u kalup. Lagano je prelijte pripremljenim sirupom.

Pripremite beli sloj: Želatin promešajte sa malo vode i kada nabubri, otopite ga na pari da se rastvori. Umešajte kiselu pavlaku sa šećerom.

Umutite slatku pavlaku da dobijete gusti krem i dodajte je u kiselu pavlaku, kao i želatin i jagode naseckane na male komade. Sipajte preko gotove kore i poravnite. Ohladite oko pola sata u frižideru, da se želatin stegne.

Želirani sloj pripremite od samlevenih dobro sazrelih jagoda u koje sipajte šećer i ostavite ih da puste sok. Pripremite želatin na poznat način. Jagode prelijte čašom vode i ugrejte ih skoro do ključanja. Procedite ih i dodajte želatin. Ostavite smesu da se ohladi.

Preostale jagode naseckajte, poređajte ih preko već čvrstog belog sloja i prelijte ih prohlađenim sirupom od jagoda.

Možete koristiti i drugo voće za dekoraciju (banane). Ponovo sve ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi i dok se želatin ne stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: