Kolač Rafaelo

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Kolač Rafaelo
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
02/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jedinstven ukus i miris - a kako je lako da se napravi, prosto nećete verovati"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • belance - 6 komada
  • šećer - 150 g
  • kokosovo brašno - 150 g
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limun - 1 komad, sok
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • mleko - 800 ml
  • šećer - 6 kašika
  • žumance - 6 komada
  • puding - 2 kesice, vanila
  • brašno - 4 kašike sa vrhom
  • maslac - 250 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • sirup za koru
  • mleko - 300 ml
  • šećer - 2 kašike
  • za dekoraciju
  • čokolada - 50 g, bela
  • kokosovo brašno - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem. Mikserom umutite žumanca sa šećerom u krem. Posebno, u 200 ml hladnog mleka rastvorite 2 kesice pudinga i brašno i promešajte da dobijete glatku smesu.

Dodajte smesu u žumanca i dobro promešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da proključa i u njega u tankom mlazu uz neprestano mešanje dodajte smesu sa žumancima i pudingom. Dobićete gust krem, koji ostavite da se potpuno ohladi.

Za to vreme pripremite i ispecite koru. Umutite belanca sa prstohvatom soli u sneg.

Postepeno dodajte šećer, prosejano brašno promešano sa praškom za pecivo, kokosovo brašno i sok od limuna.

Smesu sipajte u tepsiju prečnika 24-26 cm, koju ste obložili papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta dok ne bude gotovo. U 300 ml toplog mleka rastvorite 2 kašike šećera i prelijte vruću koru, a zatim ostavite koru da se ohladi.

Za to vreme dovršite ohlađeni krem. Umutite meki maslac sa šećerom u prahu i u njega u etapama dodajte malo hladnog krema. Dobićete vazdušast i nežan krem za vaš kolač. Krem premažite preko ohlađene kore i ravnomerno ga rasporedite.

Pospite kolač kokosovim brašnom i narendanom belom čokoladom i ostavite ga u frižideru na nekoliko sati da se krem stegne. Sočan i brz kolač sa neverovatnim kremom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: