Suve paprike punjene belim pasuljem

03/05/2017
"Jedno od remek-dela klasične seoske kuhinje, koje bi trebalo da se nalazi na trpezi ne samo na Badnje veče, nego kad god je moguće "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 749
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • paprike - 10 komada suve crvene
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • paprike - 1 komad mala, sveža
  • paradajz - 1 komad, mali
  • so
  • nana
  • selen
  • ulje
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Prelijte pasulj u šerpi sa vrelom vodom, kuvajte na vatri dok ne provri, prospite vodu i ponovo prelijte toplom vodom. Dobro skuvajte pasulj i dok se kuva, začinite solju i pospite selenom i nanom. Rešetkastom kašikom izvadite pasulj u posudu.

Ugrejte ulje u tiganju i izdinsajte luk iseckan na kockice, zajedno sa iseckanom šargarepom na kockice i svežom paprikom, a nakon toga dodajte o mali paradajza. Promešajte zajedno sa oceđenim pasuljem.

Stavite na vatru posudu sa vodom i isključite. Potopite suve paprike na 3 minuta i izvadite na tanjir.

Mekane paprike se pune nadevom o pasulja. Svaku papriku malo probodite nožem. Poređajte ih u mali pleh, tako da prorez bude na dnu i prelijte 1-2 kutlače čorbe od pasulja.

Ugrejte rernu i stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 20-30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar