Način pripreme
Prelijte pasulj u šerpi sa vrelom vodom, kuvajte na vatri dok ne provri, prospite vodu i ponovo prelijte toplom vodom. Dobro skuvajte pasulj i dok se kuva, začinite solju i pospite selenom i nanom. Rešetkastom kašikom izvadite pasulj u posudu.
Ugrejte ulje u tiganju i izdinsajte luk iseckan na kockice, zajedno sa iseckanom šargarepom na kockice i svežom paprikom, a nakon toga dodajte o mali paradajza. Promešajte zajedno sa oceđenim pasuljem.
Stavite na vatru posudu sa vodom i isključite. Potopite suve paprike na 3 minuta i izvadite na tanjir.
Mekane paprike se pune nadevom o pasulja. Svaku papriku malo probodite nožem. Poređajte ih u mali pleh, tako da prorez bude na dnu i prelijte 1-2 kutlače čorbe od pasulja.
Ugrejte rernu i stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 20-30 minuta.