Torta Oreo

Draga MishevaDraga Misheva
Šegrt
244123
Torta Oreo
Fotografije: Draga Misheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Jedinstvena torta, koja će Vas naterati da zaboravite sva obećanja o dijetama i da mislite samo o njoj"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 12 kašika
  • brašno - 14 kašika
  • vanila - 2 kesice
  • kakao - 3 - 4 kašike
  • voda - oko 30 g
  • prašak za pecivo - 2 kesice
  • voda - 30 - 40 ml sa 4 - 5 kašika šećera za sirup
  • za krem i dekoraciju
  • keks - 3 kutije Oreo / 4 x 4 /
  • maskarpone - 250 g
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • toping - čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite pripremu torte, tako što ćete napraviti kore. U posudu sipajte jaja i šećer i umutite ih mikserom. Nakon toga dodajte brašno, kakao, vanilu, prašak za pecivo i vodu. Mutite dok se smesa ne ujednači. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode. Smesu podelite na 3 dela. U kalup za pečenje stavite papir za pečenje i ispecite kore jednu za drugom. Pecite ih dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Dok se kore peku, pripremite krem. U veliku posudu sipajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Umutite sve dok ne dobijete homogenu smesu. Prethodno ostavite maskarpone i krem sir van frižidera da budu na sobnoj temperaturi. U posebnoj posudi dobro umutite pavlaku. Mikserom je mutite dok ne dobijete čvrst sneg.

Nakon toga, postepeno je dodajte u maskarpone i krem sir. Mešajte drvenom kašikom. Mali deo ovog krema ostavite sa strane, da premažete tortu odozgo i sa strane.

Došao je red i na keks Oreo. Uzmite jedan deo i izmrvite ih. Dodajte ih u krem, Količinu odredite sami. Ostavite toliko keksića da Vam budu dovoljni za ukrašavanje. Ostale dodajte u krem.

Kada je sve gotovo, možete započeti sa sklapanjem torte. U kalup za tortu stavite prvu koru i izbušite je viljuškom. Prelijte koru sirupom od vode i šećera. Polovinu krema sipajte preko kore. Rasporedite ga ravnomerno preko kore.

Stavite drugu koru, ponovo je izbušite i prelijte sirupom. Preko nje sipajte drugu polovinu krema i poravnite. Stavite treću koru i njega prelijte sirupom. Odozgo i sa strane premažite tortu prethodno odvojenim kremom i dobro ga poravnajte.

Na kraju, ukrasite tortu. Iskoristite preostale Oreo keksiće, čokoladni toping ili drugu dekoraciju po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: