Način pripreme
Počnite pripremu torte, tako što ćete napraviti kore. U posudu sipajte jaja i šećer i umutite ih mikserom. Nakon toga dodajte brašno, kakao, vanilu, prašak za pecivo i vodu. Mutite dok se smesa ne ujednači. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode. Smesu podelite na 3 dela. U kalup za pečenje stavite papir za pečenje i ispecite kore jednu za drugom. Pecite ih dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Dok se kore peku, pripremite krem. U veliku posudu sipajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Umutite sve dok ne dobijete homogenu smesu. Prethodno ostavite maskarpone i krem sir van frižidera da budu na sobnoj temperaturi. U posebnoj posudi dobro umutite pavlaku. Mikserom je mutite dok ne dobijete čvrst sneg.
Nakon toga, postepeno je dodajte u maskarpone i krem sir. Mešajte drvenom kašikom. Mali deo ovog krema ostavite sa strane, da premažete tortu odozgo i sa strane.
Došao je red i na keks Oreo. Uzmite jedan deo i izmrvite ih. Dodajte ih u krem, Količinu odredite sami. Ostavite toliko keksića da Vam budu dovoljni za ukrašavanje. Ostale dodajte u krem.
Kada je sve gotovo, možete započeti sa sklapanjem torte. U kalup za tortu stavite prvu koru i izbušite je viljuškom. Prelijte koru sirupom od vode i šećera. Polovinu krema sipajte preko kore. Rasporedite ga ravnomerno preko kore.
Stavite drugu koru, ponovo je izbušite i prelijte sirupom. Preko nje sipajte drugu polovinu krema i poravnite. Stavite treću koru i njega prelijte sirupom. Odozgo i sa strane premažite tortu prethodno odvojenim kremom i dobro ga poravnajte.
Na kraju, ukrasite tortu. Iskoristite preostale Oreo keksiće, čokoladni toping ili drugu dekoraciju po vašoj želji.