Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Čokoladni tart sa lisnatim testom

Čokoladni tart sa lisnatim testom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Čokoladni tart sa lisnatim testom
Fotografije: Neshka Barbova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Da li ste spremni za poslastičarsku lekciju? A za parče torte od ovog čokoladnog tarta s lisnatim testom?"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - pola pakete (400 g)
  • čokolada - 200 g, prirodna
  • tečna čokolada - 150 g
  • liker - 50 ml, čokoladni
  • šećer u prahu - 40 g
  • žumanca - 3 komada
  • maslac - 180 g
  • kakao - za ukras
  • šećer u prahu - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo čokoladu i maslac na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj peći. Jaja umutimo sa šećerom.

Ohlađenu smesu od čokolade i maslac dodamo u smesu od jaja u tankom mlazu i umutimo, dok ne dobijemo homogenu smesu.

Lisnato testo stavimo u kalup za tart. Prekrijemo papirom za pečenje i stavimo odozgo pasulj/pirinač ili krupnu so, da se testo ne deformiše tokom pečenja.

Pečemo tart oko 12 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Blago ohladimo polugotovo testo i premažemo ga tečnom čokoladom.

Odozgo se pažljivo prelije drugom čokoladnom smesom. Pečemo tart oko 18-20 minuta na 170 stepeni (bez ventilatora).

Serviramo tart ohlađen i posut kakaom i/ili šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: