Način pripreme
Aktivirajte kvasac na uobičajen način s toplim mlekom, šećerom i brašnom. Prosejte brašno, umutite mnogo dobro jaja sa šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajte ostale sastojke i počnite da mesite, postepeno dodajući masnoću.
Gotovo testo ostavite da naraste pokriveno u toploj prostoriji. Formiranje nastaje praveći jednake lopte, a ko je potrebno izmerite ih na vagi da bi bile jednake.
Svaku loptu razvijte na namazanoj radnoj površini u obliku trougla s oblim krajevima. Stavite po kašičicu slatka, a oštri vrh izrežite kalupom u obliku srca, kao što sam pokazala na snimcima. Uvijate kiflicu i srce ostaje tačno odozgo, a malo izrezano srece stavite u izrezani deo.
Ostavite kiflice da narastu, nakon čega ih mažete umućenim žumancetom. Pospete ih šećerom - neke sam posula po srcu, a druge po krajevima, to vi procenite sami.
Pecite ih u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Ove kiflice su jedan sjajan početak i iznenađenje za dan Svetog Valentina za pamćenje.