Način pripreme
U posudu se stavi kvasac da se aktivira zejdno sa toplom vodom, jednom kašičicom šećera i jednom kašikom brašna. Posuda se ostavi sa strane na desetak minuta da naraste kvasac.
Brašno se proseje, u sredini se pravi udubljenje i u njega se izlije narasli kvasac. Dodaje se so i jaje, dok se polovina žumanca ostavi za premazivanje.
Zamesi se srednje meko testo, pokrije se krpom i ostavi da naraste. Naraslo testo se podeli na tri lopte, koje se razviju u tri kore prečnika kao što je prečnik posude u kojoj ćemo peći.
U podmazanu posudu se postavi jedna kora i ne nju se rasporedi polovina čvaraka, stavi se druga kora, odozgo preostali čvarci.
Na kraju se prekrije trećom korom. Na njoj se prave razrezi kao rešetka i izbuši se viljuškom. Pogača se ostavi da naraste još malo. Nakon što naraste namaže se preostalim žumancem, pomešanim s malo vode.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.