Pogača sa čvarcima

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Pogača sa čvarcima
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
09/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"I ako niste odmah razumeli - ovo su pogače, punjene ukusnim čvarcima, tako da ne gubite vreme već zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • kvasac - pola kocke, svež
  • topla voda - 1 šolja
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • brašno - za srednje meko testo (oko 600 g)
  • čvarci - 100 - 150 g
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavi kvasac da se aktivira zejdno sa toplom vodom, jednom kašičicom šećera i jednom kašikom brašna. Posuda se ostavi sa strane na desetak minuta da naraste kvasac.

Brašno se proseje, u sredini se pravi udubljenje i u njega se izlije narasli kvasac. Dodaje se so i jaje, dok se polovina žumanca ostavi za premazivanje.

Zamesi se srednje meko testo, pokrije se krpom i ostavi da naraste. Naraslo testo se podeli na tri lopte, koje se razviju u tri kore prečnika kao što je prečnik posude u kojoj ćemo peći.

U podmazanu posudu se postavi jedna kora i ne nju se rasporedi polovina čvaraka, stavi se druga kora, odozgo preostali čvarci.

Na kraju se prekrije trećom korom. Na njoj se prave razrezi kao rešetka i izbuši se viljuškom. Pogača se ostavi da naraste još malo. Nakon što naraste namaže se preostalim žumancem, pomešanim s malo vode.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: