Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjetina s crnim pasuljem i pirinčem

Jagnjetina s crnim pasuljem i pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Jagnjetina s crnim pasuljem i pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Najveći kompliment jednom kuvaru je da sipate dva puta, a od ove jagnjetine ćete ponoviti dva puta, pa i tri puta"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1, 2 kg
  • crni pasulj - 1 tegla (konzervisan, može i svež blanširan)
  • mladi luk - 2 struka (može i 1 glavica starog)
  • nana - nekoliko strukova (listova)
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na porcije i stavite da se zaprži sa lukom. Dodajte alevu papriku i dolijte vodu, ostavite tako da provri.

Kad meso počne da se odvaja začinite solju, nanom i sipajte pasulj, jer je skoro gotov pošto je konzervisan. Sasvim malo treba da se krčka i dodajte pirinač.

Kuvajte jelo dok se ne skuva pirinač, mešajući s vremena na vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: