Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat torta sa šumskim voćem i Oreo keksom

Rolat torta sa šumskim voćem i Oreo keksom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Rolat torta sa šumskim voćem i Oreo keksom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Nemamo drugog izbora, zaboravljamo na dijetu i častimo sebe drugim parčetom ovog ukusnog i sočnog rolata! A vi prepišite recept"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 150 g
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • kaako - 2 kašike
  • za krem
  • pavlaka - 400 ml
  • čokolada - 200 g, crne
  • šumsko voće - 150 g
  • oreo keks - 3 - 4 kom. kolača Oreo sa roze nadevom
  • šećerni sirup
  • za dekoraciju
  • voće
  • čokoladni kikiriki
  • čokolada
  • oreo keks
  • pavlaka
  • preliv od maline
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja. U njih dodati šećer i nastaviti sa mućenjem, dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati vodu, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Odvojiti 2/3 smese i u nju dodati kakao. Dobro promešati.

U pleh postaviti papir za pečenje. Sa jedne strane sipati belu smesu, a pored nje braon. Koru peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Pavlaku umutiti i u nju dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu.

U pravougaoni kalup za kolač tipa Srneća leđa postaviti aluminijumsku foliju. Sipati 1/3 krema. Koru naseći na trake, poređati od braon dela i preliti sirupom. Prekriti kremom, a preko njega poređati od bele kore. Ponovo preliti sirupom, namazati kremom, pa posuti voćem i izlomljenim keksom.

Prekriti braon trakama od kore. Blago preliti sirupom i uviti u foliju. Ostaviti kalup u frižideru da prenoći. Otvoriti foliju, postaviti tanjir i okrenuti kalup. Pažljivo skinuti foliju.

Ukrasiti prelivom od maline, ružama od pavlake, voćem, keksom, čokoladnim kikirikijem i narendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: