Džem od kajsija

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
33
1
158
11/05/2017
"Svaka kajsija je za džem, a svaka teglica džema je bogatstvo za celu porodicu - tako je volela da priča baka "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 627
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsija - 2 kg
  • šećer - 1.6 kg
  • sok od limuna - od 2 kom.
  • vanila
* merne jedinice
Džem

Način pripreme

Kajsije očistiti od koštica. Staviti ih u pleh i posuti šećerom. Ostaviti ih da prenoće, da bi pustile sok.

Staviti ih na ringlu i kuvati oko 50 minuta na umernoj vatri, uz povremeno skidanje pene. Na kraju dodati sok od limuna i vanilu.

Džen sipati u suve i utopljene tegle. Okrenuti poklopcem nadole i ostaviti da se ohlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar