Način pripreme
Prvo pripremiti knedle. Omekšali maslac umutiti viljuškom, pa dodati jedan po jedan žumanac.
Dodati mleko, malo soli i pšenični griz. Dobro promešati, zagladiti, i ostaviti u frižideru da se stegne oko 20-30 minuta. U međuvremenu početi sa pripremom supe.
Naseckati samo zeleni deo praziluka i upržiti u šerpi sa malo ulja. Preliti sa oko 2.5 l vode i ostaviti da provri.
Narendati svo povrće i staviti u kipuću vodu. Začiniti po želji - kockicom povrtnog bujona, /vegetom/ i solju po ukusu. Ostaviti da vri 5-6 minuta, pa dodati oljušten narendan paradajz.
Kada se i paradajz skuva, u kipuću vodu ubaciti knedle, oblikovane na sledeći način: od smese sa grizom grebati kašičicom, ne mnogo punom, i tako oblikovane knedle brzo ubaciti u supu.
Kada knedle isplivaju na površinu, šerpu skloniti sa vatre. Posuti naseckanim peršunom.