Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa sa prazilukom i knedlama od griza

Supa sa prazilukom i knedlama od griza

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Supa sa prazilukom i knedlama od griza
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Za malo vremena ćete pripremiti ukusnu supicu sa knedlama od griza, u koju će se svi zaljubiti na prvu kašiku"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • praziluk - 3 struka (samo zeleni deo)
  • paradajz - 1 kom.
  • univerzalni začin - 1 kašika vegete
  • so - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 1 vezica
  • za knedle
  • maslac - 2 kašike
  • žumanac - 2 kom.
  • sveže mleko - 2 kašike
  • griz - 6 - 7 kašike pšeničnog
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti knedle. Omekšali maslac umutiti viljuškom, pa dodati jedan po jedan žumanac.

Dodati mleko, malo soli i pšenični griz. Dobro promešati, zagladiti, i ostaviti u frižideru da se stegne oko 20-30 minuta. U međuvremenu početi sa pripremom supe.

Naseckati samo zeleni deo praziluka i upržiti u šerpi sa malo ulja. Preliti sa oko 2.5 l vode i ostaviti da provri.

Narendati svo povrće i staviti u kipuću vodu. Začiniti po želji - kockicom povrtnog bujona, /vegetom/ i solju po ukusu. Ostaviti da vri 5-6 minuta, pa dodati oljušten narendan paradajz.

Kada se i paradajz skuva, u kipuću vodu ubaciti knedle, oblikovane na sledeći način: od smese sa grizom grebati kašičicom, ne mnogo punom, i tako oblikovane knedle brzo ubaciti u supu.

Kada knedle isplivaju na površinu, šerpu skloniti sa vatre. Posuti naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: