Bakina crna torta

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Bakina crna torta
Fotografije: Preslava Marinova
2 / 10sa Videom
18/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Jedno vam obećavamo - ova baka se razumela u torte"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 ½ šolje
  • kiselo mleko - 1 ½ šoljw
  • ulje - ¾ šolje
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • kakao - 3 supene kašike
  • brašno - 2 ½ šolje
  • za preliv
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 ½ šolje
  • za fil
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • vanila - 1 kesica
  • orasi - samleveni za posipanje torte
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup, tako što sjedinite sve sastojke i kuvate dok ne provri.

U posudu stavite šećer i dodajte kiselo mleko pomešano sa sodom, dobro promešajte žicom. U njih dodajte ulje, kakao i ponovo promešajte. Dodajte prosejano brašno, šolju po šolju uz neprestano mešanje.

Sipajte smesu u namazan pleh sa uljem i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo, proverite drvenim štapićem.

Izbockajte tortu na po vrhu oštrim nožem i prelijte vrelu tortu hladnim sirupom i ostavite da s potpuno ohladi, Za to vreme napravite fil, umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilom na krem.

Ovo je moja baka pravila žicom, što joj je oduzimalodosta vremena, ali vi možete mikserom dok se ne dobije mekan fil.

Namažite hladnu tortu i pospite mlevenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: