Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Domaći milibrot, mešen mikserom

Domaći milibrot, mešen mikserom

Sevinch AdilSevinch Adil
Početnik
10238
Domaći milibrot, mešen mikserom
Fotografije: Sevinch Adil
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Domaći milibrot se teško prvi, zato što je potrebno dosta mešnje, ali kad koristite mikser, njegova priprema se pretvara u dečiju igru"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 240 ml
  • šećer - 110 g
  • jaja - 2 komada
  • mast - 65 g (maslac + ulje)
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kockice ili jedan suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je za mikser. Stavljam sve sastojke u duboku posudu.

Testo je veoma lepljivo, namazanim rukama skidam sa ivica, stavljam testo preko namazanog stola i preklapam u koverat deset puta.

Što znači - uzimama jedan kraj, dižem na gore i preklopim preko drugog kraja.

Ostavljam da nadođe, da se udvostruči obim.Sečem nožem, izvučem fitilj i uvijem.

Oblikujem milibrot i stavljam u kalup za pečenje, ostavljam da nadođe. Ponovo nadođe (dok se ne udvostruči) i pečem na 150 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: