Način pripreme
Duboki kalup prečnika 26-28 cm i visine zidova 7-8 cm;
Peče se na vodenoj pari.
Kalup se namasti veoma dobro i pospe kristal šećerom. Koristila sam maslac sprej da mi bude lakše.
Uskršnji kolač se iseče na parčiće i poređa na dno kalupa. Pospe se suvim grožđem, orasima ili drugim suvim voćem po izboru.
Mleko i pavlaka se zagreju na ringli dok ne provre.
Jaja i šećer se umute dok ne pobele. Dodaje se liker u tankom mlazu - vrelo mleko uz neprekidno mešanje mikserom. Cela smesa se sipa preko parčića uskršnjeg kolača.
Peče se na vodenoj pari na 165 stepeni oko 45-50 minuta.
Ostavi se u kalupu oko 15 minuta i okreće se na tanjir za tortu.
Iseče se na velike parčiće torte.
Izvor: Kulinarski blog Marije Miteve
Beleška: koristila sam Uskršnji kolač Panetone, jer sam ga dobila za Uskrs, ali sam napravila toliko domaćeg da je bilo suvišno da gaa otvaram. Dobije se predivan dezert između krem karamela i Uskršnjeg kolača. Po želji može na dnu kalupa da se napravi i karamel i odozgo da se stavi uskršnji kolač i smesa od jaja i pavlake.