Khačapuri - gruzijske prlenke sa nadevom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
25/05/2017
"Ako vam baba spremi mekike, možete joj pokazati kako se prave ove jedinstvene Khačapuri prlenke, da zna za sledeći put "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 810
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jogurt - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 0.5 kašičice
  • brašno - oko 3 šolje
  • nadev
  • sir - 200 g, mrvljeni
  • jaja - 1 komad
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sodu i so sipajte u jogurt, promešajte i postepeno dodajte brašno, dok ne dobijete meko testo.

Testo podelite na 6 jednakih lopti, pa svaku loptu razvijte, tako da dobijete tanku koru i u sredinu stavite prethodno pomešane sir i jaja.

Krajeve spojite, tako da dobijete kesicu, pa okrenite stranu sa spojenim krajevima na dole i ponovo oklagijom razvijte tanku koru.

Odgovarajući tiganj zagrejte na tihoj vatri, pa stavite prlenku u tiganj, ali sa sakupljeni krajevi da budu dole i poklopite tiganj. Nakon nekoliko minuta okrenite prlenku i pržite bez poklopca.

Prlenku premažite maslacem sa obe strane, pa isti postupak ponovite i sa preostalim testom. Naravno, nadev možete rilagoditi po vašem ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar