Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)

Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)

ažurirano:
Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
47144
Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)
Fotografije: Svetlana Stoyanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Ovde se krije tajna malih sivih ćelija detektiva Poaroa."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g ( 100 g za nadev, 200 g za testo)
  • maslac - 100 g, kravlji
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 2 kašike
  • bubrezi - 1 komad teleći
  • pileća srca - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je da prvo iznutrice prenoće u vodi. Operite ih, uklonite skramu i sitno iseckajte.

U deo maslaca propržite sitno iseckan luk, zatim iseckane iznutrice i dinstajte, dok ne omekšaju. Posolite i dodajte 100 g brašna.

Testo zamesite na sledeći način. Pomešajte otopljeni maslac, brašno, so i pavlaku. Dodajte jaja i zamesite elastično testo. Stavite ga u frižider.

Kada se ohladi, razvijte ga na tanku koru i rasporedite nadev. Posolite, posipajte biber i ostale začine.

Krajeve prstima pritisnite, posipajte preko susam, kim ili sveži peršun.

Možete premazati i umućenim žumancetom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni 30 - 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: