Tabule

26/05/2017
"Sa mnogo, ali mnogo peršuna i bulgura - raskošna arapska salata kao iz Šeherezadinih priča "
Priprema15 min.
Kuvanje1 min.
Ukupno16 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano857
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • bulgur - 300 g
  • peršun - 4 veze, sitno iseckan
  • paradajz - 2 komada, izvađeno seme i sitno iseckan
  • krastavci - 1 komad, na sitne kockice
  • limun - 2 komada, sok
  • luk - 1 glavica, veoma sitno iseckan
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur se preliva sa 1 šoljom vrele vode i ostavlja da nabubri jedan sat.

Ocedi se pažljivo i dodaje se peršun, paradajz, krastavci i luk.

Začini se solju i maslinovim uljem i promeša. Po želji salata se preliva sokom 1 limuna.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar