Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke punjene plavim sirom

Pečurke punjene plavim sirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715011198
Pečurke punjene plavim sirom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
26/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Aromatično i uksuno predjelo, koje će ostaviti vaše goste bez teksta!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kg (krupnije)
  • luk - 2 - 3 struka, mladi
  • šunka - 150 g ili slanina
  • kačkavalj - 150 g
  • plavi sir - 100 g
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke i odstranite stabljike.

Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte jednom šoljom vode. Stavite ih da se blago zapeku na 200 stepeni dok ne budu polu gotove.

Iseckajte stabljike na veoma sitno. U dubokom tiganju se zagreje maslinovo ulje i izdinstaju se iseckane stabljike, a kad su polugotove dodaju se, iseckani na sitno, mladi luk i šunka i promeša se.

Sklonite nadev sa ringle i nakon što se ohladi narendajte plavi sir.

Izvadite pečurke iz rerne i prospite vodu, koja se izdvojila prilikom njihovog pečenja.

Raspodelite smesu ravnomerno u sve pečurke. Odozgo se stavi parče kačkavalja - deblje.

Ispecite pečurke do blage preplanulosti kačkavalja.

Servirajte na pogači, arapskom hlebu, dok pospete delikatno svaku pečurku s malo aleve paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: