Način pripreme
Pripremite kalupe za mafine, ja sam koristila silikonske, koji ujedno mogu služiti i za posluženje.
100 grama čokolade Menaž otopite na tihoj vatri sa kašikom ulja, sipajte u svaki kalup po kašičicu čokolade i lagano okretanjem kalupa, obložite zidove kalupa čokoladom. Ostavite da se čokolada stegne.
Za to vreme na pari kuvajte jaja sa šećerom. Kada dobiju potrebnu gustinu, dodajte maslac, mešajte da se masa sjedini. Zatim dodajte mleko u prahu, omekšalu čokoladu i na kraju mlevenu plazmu. Sve sjedinite mešanjem. Sklonite sa vatre i malo sačekajte da se prohladi.
Voće operite, skinite peteljke, u svaki kalup sipajte po 1 kašiku pripremljenog fila.
Preko fila rasporedite voće.
Kalupe dopunite preostalim filom, ostavite da se ohladi u frižideru.
Servirajte, poslužite, dekorišite po svom ukusu.
Komentari