Sicilijanski hleb sa maslinama i sušenim paradajzom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
26/05/2017
"Aroma Italije u jednom dobro ispečenom hlebu - neodoljivo "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano767
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i so prosejte. Kvasac rastvorite u vodi. U brašnu napravite udubljenje i isipajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite meko testo i mesite dok ne prestane da se lepi.

Testo stavite u duboku posudu, premažite maslinovim uljem, pokrijte folijom i otavite 90 - 120 minuta da naraste ili dok duplo ne naraste.

Razvijte u koru u obliku pravouganoika, veličine 50x20. premažite namazom od maslina. Posipajte preko sitno iseckani paradajz, rendan parmezan i uvijte u rolat.

Rolat uvijte u prsten, pa krajeve podvijte nadole. Stavite u nauljanu tepsiju i ostavite da naraste nekih 30 - 40 minuta. Na sakih 5 cm napravite proreze.

Pecite u rerni na 220 stepeni. U početku 3 puta u toku 1 minuta prskajte zidove rerne i dno sa prskalicom sa vodom, dok hleb ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar