Pečeno pile

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
9373441638
Pečeno pile
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Svako zna kako da ispeče pile, ali se najukusnije pile priprema upravo po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • maslac - 1 pakovanje
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • himalajska so
  • aleva paprika
  • biber
  • pivo - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pile očistiti i potopiti u posoljenoj vodi najmanje 3-4 sata. Nakon toga ga staviti u pleh za pečenje, i celo ga premazati maslacem.

Preostali maslac naseći na komadiće i staviti po jedan ispod svakog krila i kod bataka, a druge komadiće ubaciti u pile zajedno sa nekoliko čenova belog luka.

Pile odozgo posoliti himalajskom solju i posuti sa malo bibera i aleve paprike.

Pivo naliti u pleh i pile uviti u foliju. Peći oko 1 sat na 200 stepeni, a nakon toga skinuti foliju i peći još 30 minuta na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: