Paprikaš sa pečurkama i krompirom

29/05/2017
"Ko bi rekao da paprikaš bez mesa može biti toliko ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 197
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • so
  • bibier
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka, a šargarepa i paprika - na kockice. Krompir se oljušti i iseče na kockice. Pečurke se operu i iseku, ali ne mnogo sitno.

Luk se proprži u ulju, a nakon toga se dodaju šargarepa i paprika. Stavljaju se i pečurke, sipa se još ulja i prži. Nakon toga se dodaje krompir i proprži se.

Dodaje se oko 1 supena kašika aleve paprike i meša se brzo da se ne zalepi.

Sipa se voda i ostavlja da provri, nakon toga se ringla smanjuje i krčka na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Pred kraj kuvanja se dodaju presotali začini.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar