Način pripreme
Ako je rasol od kiselog kupusa mnogo kiseo ili previše slan, razredite ga sa vodom. Ako nije dovoljno slan, možete dodati malo soli po ukusu.
Rasol sipajte u šerpu i kad provri dodajte sitno iseckan praziluk.
Nakon toga dodajte oprani pirinač i čubar.
Supu ostavite da vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Kuvajte dok se pirinač ne skuva lepo.
Prilikom serviranja dodatno možete posuti čubarom, sveže samlevenim biberom, a takođe i ljutim i suvim crvenim papričicama, prepečnim na ringli, i posle izmrvljenim u avanu.
Veoma ukusna i lagana čorba, odgovarajuća je za ljude koji drže dijetu za mršavljenje, za olakšavanje i očišećenje nakon obilnog jela za vreme praznika.
Takođe je odlično sredstvo u borbi protiv mamurluka.
Možete je konzumirati i toplu i hladnu.
Prijatno!