Mekani kolač sa svežim mlekom

29/05/2017
"Najmekši keks po isprobanom bakinom receptu! Najobičniji, ali mekan i uvek nepogrešiv."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
  • Ukupno pregledano2 728
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti i postepeno im dodati šećer. Dodati mleko, ulje i sve ostale sastojke, osim kakaoa. Mutiti dok se ne dobije homogena smesa.

U kalup za kuglof, namazan maslacem, sipatu 1/2 smese. U ostali deo smese sipati kakao i dobro promešati. Dodati i smesu sa kakaom.

Kolač peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proveravati ga čačkalicom za zube. Po želji posuti šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar