Turski specijalitet s patlidžanom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
31/05/2017
"Ovaj turski specijalitet s patlidžanom je toliko ukusan da bi mu mogli ispevati odu!"
Priprema50 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno110 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 584
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Raspolovite patlidžane nakon što im skinete drške. Izbušite ih nožem, poslite i ostavite pokrivene 30 minuta, da se ocede od gorčine.

Nakon toga ih isplaknite i osušite. Zagrejte ulje ili maslinovo ulje i propržite patlidžane na kratko s obe strane. Prebacite ih u posudu za pečenje i u istom tiganju propržite sitno iseckani luk, fino narendanu šargarepu i istucan beli luk. Dodajte paradajz samleven u pire, dok 2 komada sečete na parčiće. Ostavite smesu da vri dok se blago ne smanji.

Rasporedite povrće u posudu za pečenje između patlidžana i začinite obilno začinima. Dodajte lovorov list, pospite s malo prezli i dodajte malo krupno isečenog peršuna. Pokrijte posudu folijom i napravite male rupice za paru. Stavite sve da se peče u jakoj rerni oko 45 minuta.

Servirajte turski specijalitet s patlidžanom sa još malo iseckanog peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar