Dinstani krompir

21/04/2017
"Ovaj aromatični dinstani krompir može se služiti i kao meze i kao dodatak. Odgovara svim vrstama mesa i salata! Probajte ga!"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano3 494
  • Pregledi tokom meseca138
  • Pregledi tokom desmice29
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • ulje - 300 ml
  • luk - 1/4 glavice
  • beli luk - 5 - 6 čenja
  • biber - u zrnu
  • sok od limuna
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompire, operite ih i isecite na kriške.

Ugrejte ulje u velikoj širokoj posudi i propržite iseckani luk. Posolite i kad se malo proprži, dodajte beli luk, iseckan na tanke kriške.

Nakon belog luka dodajte krompir i ostavite ga da se prži. Prelijte ih nakon nekog vremena sa malo vode, dodajte zrna bibera, lovorov list i dinstajte na tihoj vatri dok ne omekšaj potpuno.

Nakraju dodajte sitno iseckan peršun/mirođiju, sok od limuna i biber.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti