Način pripreme
Prvo aktivirajte kvasac sa malo ugrejanog svežeg mleka, šećerom i malo brašna, treba da dobijete konsistenciju boze. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.
Umutite jaja sa šećerom na penu, u posudi pomešajte sve tečne sastojke bez polovine pomešane masti, i postepeno počnite da dodajete prosejano brašno.
Prebacite testo na radnu površinu i počnite uporno da mesite, dodajte preostalu masnoću, širite rukama, sakupljate, uvijate, i tako dok se sva mast ne upije.
Ostavite testo da se udvostruči i nakon toga napravite okrugli milibrot, napravite fitilje. Možete napraviti oblik na mnogo načina, uplitanje pletenice i uvijanje oblik puža, ili kao što sam ja uvija dva fitilja i uvila u oblik puža, a oko stavila drugi fitilj, čiji sam kraj savila odozdo.
Za raskoš i interesantniji izgled, u centar sam stavila malo slatkog. Kalupe u kome ćete peći su po vašem izboru, duboki, ili u plehu, obloženom papirom za pečenje, oni treba da budu na velikom razmaku jedan od drugog.
Ostavite da nadođu, nakon toga ih namažite, pospte bademima, šećerom i pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.