Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa krompirom i paradajzom

Jagnjeća čorba sa krompirom i paradajzom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Jagnjeća čorba sa krompirom i paradajzom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jagnjeća čorbica, koja greje dušu!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 400 g
  • krompir - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • peršun - 1/2 veze
  • peršun - koren, 2 komada
  • biber - 10 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče i preliva sa 2 litra hladne vode. Kuva se dok ne omekša. Dodaje se so, biber, izrendan koren peršuna i krompir i sitno iseckan luk.

Na kraju se dodaje iseckani pardajz. Čorba se skuva i servira posuta sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: