Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa zeljem

Jagnjeća čorba sa zeljem

MarianeMariane
Džedaj
14947
Jagnjeća čorba sa zeljem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Šta najviše ide uz jagnjetinu - pa zeleno, kao sveže zelje i jedno gladno društvo, koje će oceniti kako treba krajnji rezultat"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g
  • zelje - 250 g
  • maslac - 125 g
  • luk - 1 veza, svež
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 kriška
  • krompir - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 4 supene kašike, kisela
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite na sitne koamde. Luk sitno isecite, a šargarepu, celer i krompir na krupnije komade. Zelje očistite dobro i isecite na ivice.

Prelijte jagnjetinu sa 2 l hladne vode, stavite da provri i stavite 1 kašičicu soli. Desetak minuta nakon što provri dodajte sitno iseckan luk. Kuvajte dok meso ne omekša.

U tiganju ugrejte maslac i dodajt brašno. Pržite 1-2 minuta uz neprestano mešanje, nakon toga dodajte isečenu šargarepu i celer. Pržite 1-2 minuta, skinite sa vatrei i razredite sa 1-2 kutlače bujona od mesa.

Stavite zapršku u meso i luk, mešajte dobro i dodajte krompir. Kuvajte dok krompir ne omekša.

Servirajte čorbu sa pola ili četrtinom tvrdo kuvanog jajeta i kašikom pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: