Način pripreme
Operite meso i isecite na sitne koamde. Luk sitno isecite, a šargarepu, celer i krompir na krupnije komade. Zelje očistite dobro i isecite na ivice.
Prelijte jagnjetinu sa 2 l hladne vode, stavite da provri i stavite 1 kašičicu soli. Desetak minuta nakon što provri dodajte sitno iseckan luk. Kuvajte dok meso ne omekša.
U tiganju ugrejte maslac i dodajt brašno. Pržite 1-2 minuta uz neprestano mešanje, nakon toga dodajte isečenu šargarepu i celer. Pržite 1-2 minuta, skinite sa vatrei i razredite sa 1-2 kutlače bujona od mesa.
Stavite zapršku u meso i luk, mešajte dobro i dodajte krompir. Kuvajte dok krompir ne omekša.
Servirajte čorbu sa pola ili četrtinom tvrdo kuvanog jajeta i kašikom pavlake.