Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Supa sa pilećim želucima

Supa sa pilećim želucima

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Supa sa pilećim želucima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Nemojte potcenjivati iznutrice, zato što se od njih pravi izuzetno ukusna i aromatična supica"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 250 g
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica ili 2 - 3 strika mladi
  • paradajz - 1 komad, izrendan
  • fida - 2 šake
  • ulje - 1/3 šolje
  • pešun - 1/3 veze
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 100 g
  • sirće - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite želuce dobro i stavite da se kuvaju u 700-800 ml vode. Neka vri 10 minuta i skinite sa vatre.

Ocedite iz vode i isecite na sitne komade.

U drugoj šerpi ugrjte malu količinu masti i dinstajte malo izrendan luk i šargarepu.

Sipajte 1 litar vrele vode i stavite iznutrice i krompir.

Ostavite supu da se krčka dok se krompir ne skuva i dodaje so, biber i izrendan paradajz i fidu.

Nakon 20 minuta supa se skida sa vatre i zaprži se umućenim jajetom sa kiselim mlekom i 1 kašičicom sirćeta.

Dodaje se preršun, sitno iseckan. Servira se topla sa seoskim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti