Musaka od tikvica i krompira

03/06/2017
"Danas smo pripremili raskošnu musaku od povrća, koja ostavlja utisak svojim laganim i odličnim ukusom"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano11 911
  • Pregledi tokom meseca127
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting3 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 400 g
  • krompir - 400 g
  • šargarepa - 5 - 6 komada
  • ulje - 1 nepuna šolja
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika
  • mirođija - sveža, nekoliko struka
  • peršun - sveži strukovi
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operemo, oljuštimo i isečemo na kockice. Takođe oljuštimo i isečemo krompir. Pomešamo sa iseckanom šargarepom na krugove i sitno iseckanom mirođijom i peršunom.

Posolimo sastojke po ukusu, pospemo biberom. Sipamo u pleh i prelivamo uljem.

Dobro promešamo, sipamo malo vode i stavljamo jelo da se peče, dok povrće ne omekša.

Pripremimo preliv od umućenih jaja, bršna i svežeg mleka. Zapečemo musaku dok ne dobije zlatnu koricu.

Rejting

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar