Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegetarijanska musaka od tikvica

Vegetarijanska musaka od tikvica

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Vegetarijanska musaka od tikvica
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Vegetarijanska musaka od tikvica - varijacija koju obožavamo"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 4 - 5 komada
  • pirinač - 3/4 šolje
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • ulje - 6 kašika
  • mirođija - 5 - 6 strukova
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na sitno i dinsta u malo ulja. Nakon što omekša dodaje se tikvica isečena na kocke, a malo kasnije isečen krompir.

Nakon kratkog mešanja stavlja se oprani pirinač i šolja vode. Jelo se začinjava solju i mlevenim biberom.

Paradajz se narenda ili blendira, nakon čega se dodaje u ostale sastojke zajedno sa mirođijom isečenom na sitno.

Čim pirinač upije vodu, sve se prebacuje u posudu za pečenje i sipa se još oko šolja i po vode.

Musaka se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni oko pola sata.

Kada je skoro gotova preliva se prelivom, spremljenim od jaja umućenih sa kiselim mlekom i brašnom.

Vegetarijanska musaka se vraća ponovo u rernu i dopeče se dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Vegetarijanska musaka od tikvica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: