Način pripreme
Tikvice narendamo na krupno rende i posolimo, ostavimo ih da puste vodu.
Skuvani krompir oljuštim i takođe narendamo u posudu.
Dobro iscedimo tikvice od vode i dodamo ih.
Narendamo sir, dodajemo isečene na sitno mirođiju i peršun, umućena jaja, brašno i prašak za pecivo.
Dobro promešamo kašičicom.
U zagrejanom tiganju pržimo ćuftice. Za svaku uzimamo po malo smese u ruke i nabrzinu uvaljamo u kukuruzno brašno/prezle (smesa nije mnogo gusta, ali nije ni retka, s njom može da se radi, ali treba da radite brzo), blago spljeskamo i pržimo na srednjoj vatri (šesti stepen od mogućih devet).
Gotove ćuftice serviramo sa salatom i sosom po izboru.
Beleška: Ako tikvice nisu dobro oceđene, smesa će biti ređa i moraćete da dodajete još brašna.
Ako dodate previše brašna, možete direktno kašikom da sipate smesu, umesto da formirate ćuftice - na taj način će biti čupave.