bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Rakija»Rakija od dženarika

Rakija od dženarika

EfrosiaEfrosia
Džedaj
498421196
Rakija od dženarika
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Eto i tačnog recepta za poznatu rakiju od dženarika, koje je najukusnija kad se konzumira umereno!"

Potrebni sastojci

  • dženarike
  • šećer
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite koštice iz dženarika i izgnječite ih u kaci. Nakon što iz dženarika krene da izbija pena, dodajte šećer u odnosu 1 prema 5 litara vode, prethodno rastvorenih.

Koncentracija šećera u šećernom rastvoru na treba da je veća od 17-18%. Na primer u 250 kg dženarike se stavlja 30 kg ili ako je šećerni sadržaj dženarika 5-6 % treba da se doda 12 kg šećera na 100 kg voćne kaše.

Obično fermentacija traje 2 nedelje na toplom, dok se meša svaki dan po 2-3 puta. Mogu da se dodaju kompoti, sirupi i slatka s isteklim rokom trajanja. Nakon toga se prokuva.

Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti