Način pripreme
Testo se blago razvija oklagijom, uvija se u rolat i seče se na kolutove debljine 1 cm.
Svako parče se stavlja u kalupe za mafine i oblikuje se korpica.
Odvaja se malo mleka u kome se brašno rastvori u kašu.
Drugo mleko se stavlja na ringlu sa šećerom, štapićem cimeta i odsečenim parčetom kore limuna.
Nakon što provri, uz neprestano mešanje se dodaje brašno. Sklanja se sa ringle i kad se blago sačeka da se ohladi, dodaju se umućena žumanca u tankom mlazu.
Vadi se štapić cimeta i kora limuna i dodaje se vanila.
Ova smesa se sipa u napravljene korpice od lisnatog testa. Kalupi za mafine se stavljaju u posudu za pečenje i peku se oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pred kraj pečenja može da se pusti ventilator rerne da se uhvati korica, ili se to radi sa gorionikom.