Turski krem Šantili

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/05/2017
"Šta kažete da probamo jedan krem, koji je malo nalik kolaču, ali sa mnoooogo krema"
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano4 652
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 250 g
  • šećer - 125 g šećera u prahu
  • sveže mleko - 100 ml
  • vanila - 1 - 2 kesice
  • džem - 150 g od višnji, po želji ga možete zameniti narendanom čokoladom
* merne jedinice

Način pripreme

Sjedniti pavlaku i mleko, uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane penasta i gustine kao krem. Važno je mutiti na hladnom, jer tokom letnjih vrućina, smesa može da se pretvori u maslac od neprekidnog mešanja.

U smesu sa pavlakom dodati šećer u prahu, vanilu i kockicu leda. Mutiti polako žicom, da krem upija koliko može više vazduha. Gustina treba da bude takva, da se smesa zadržava na žici.

Kada je mućenje gotovo, izvaditi kockicu leda i dodati vanilu. Krem staviti na hladno mesto. Servirati sa nekoliko kašičica džema od višanja, ili posuti narendanom čokoladom.

Krem Šantili je pogodan za različite torte, voće, eklere, i dr.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar