Turski krem Šantili

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714811189
Turski krem Šantili1 / 2
21/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Šta kažete da probamo jedan krem, koji je malo nalik kolaču, ali sa mnoooogo krema"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 250 g
  • šećer - 125 g šećera u prahu
  • sveže mleko - 100 ml
  • vanila - 1 - 2 kesice
  • džem - 150 g od višnji, po želji ga možete zameniti narendanom čokoladom
* merne jedinice

Način pripreme

Sjedniti pavlaku i mleko, uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane penasta i gustine kao krem. Važno je mutiti na hladnom, jer tokom letnjih vrućina, smesa može da se pretvori u maslac od neprekidnog mešanja.

U smesu sa pavlakom dodati šećer u prahu, vanilu i kockicu leda. Mutiti polako žicom, da krem upija koliko može više vazduha. Gustina treba da bude takva, da se smesa zadržava na žici.

Kada je mućenje gotovo, izvaditi kockicu leda i dodati vanilu. Krem staviti na hladno mesto. Servirati sa nekoliko kašičica džema od višanja, ili posuti narendanom čokoladom.

Krem Šantili je pogodan za različite torte, voće, eklere, i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: