Domaća torta Čokoladni maskarpone

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/05/2017
"Da je Eva imala šporet, iskušala bi Adama upravo ovom Domaćom tortom Čokoladni maskarpone, a ne tamo nekakvom jabukom "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 399
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za kore umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa ih pažljivo sjedniti sa brašnom i mlevenim orasima. Smesu sipati u tavu prečnika oko 22 cm, prekrivenu papirom istih razmera.

Ispeći ukupno 3 kore u zagrejanoj rerni na 160 stepena, svaku po oko 20-30 minuta. Kore ohladiti i odlepiti papir.

Za krem umutiti jaja u penast krem i dodati brašno i vanilu. Početi sa dodavanjem zavrelog svežeg mleka, uz neprestano mešanje.

Nakon toga krem prebaciti u šerpu u kojoj se kuvalo mleko i vratiti je na ringlu. Mešati energično, dok se krem ne zgusne.

Nalomiti čokoladu, sipati je u vruć krem, i nakon 40-50 sekundi početi sa mešanjem, dok se krem ne homogenizuje.

Ostaviti krem da se ohladi i umutiti maskarpone. Dodati mu pavlaku i ponovo dobro umutiti. Uz neprekidno mućenje dodati po malo od krema u maskarpone.

U odgovarajućoj posudi za serviranje, kore slepiti uspomoć krema i odozgo namazati obilno kremom. Ukrasiti ustinjenim orašastim voćem ili drugom dekoracijom po želji, pa staviti tortu u frižider da prenoći.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar