Slatko od trešanja

21/05/2017
"Na našem stolu i u špajzu uvek će biti prazno mesto za još jednu teglu slatka od trešanja "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 346
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • voda - 750 g
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje se operu dobro i izvade se koštice, specijalnom mašinom ili iglom.

U vodu se sipa šećer i sirup se skuva dok se ne zgusne. Skida se sa vatre i stavlja se voće. Ostavlja se da voće upije sirup. Nakon toga se ponovo vraća na vatru. Kuva se dok se sirup ne zgusne.

Pet minuta pre skidanja sa vatre se dodaje limunska kiselina. Vanilu stavljamo u poslednjem trenutku.

Sipamo u tegle i zatvarmo dok je još vrelo. Okrećemo naopako, da se dobije vakum.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar