Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tiganjice»Rodopski kolači

Rodopski kolači

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Rodopski kolači
Fotografije: Nikolina Zgurovska
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Kao i svaki recept iz Rodopskog kraja i ovi kolači su jedonstvenog ukusna. Budu odlični, i mislim da će se i vama svideti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kisleo mleko - 400 g, sa visokim procentom mlečne masti
  • brašno - oko 500 g
  • soda bikarbona - 1 puna kašičica
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite sodu u kiselom mleku. Dodajte so, šećer postepno dodajte brašno i mešajte i nakraju razbijte jaja. Treba da se dobije gušće testo za kolač, i ako je potrebno dodaje se još brašna.

Ostavite da odstoji 10 minuta. Ugrejte sač ili teflonski tiganj, sipajte nekoliko kapi masnoće i sipajte nepunu kutlaču smese. Nemojte je razvlačiti kao palačinke, nego samo odozgo poravnajte.

Gotovi kolači se okreći da se ispeku i sa druge strane. Dok su još topli se mažu maslacem ili serviraju sa medom, slatkom ili dodatkom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: