Pečene ćufte od tikvica

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k45511944
Pečene ćufte od tikvica
Fotografije: Potrebitel#170618
1 / 6
24/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"A sada specijalno za sve ljubitelje zdrave kuhinje koji vole ukusne i aromatične ćufte"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte 6-7 tikvica, ocedite ih stiskanjem, pa dodajte 2 jajeta, oko 100 g sira, mirođije, belog luka, malo soli (sir je ionako slan), biber i prezle.

Dobro promešajte. Smesa treba da je dosta gusta, kako bi mogli da napravite ćufte, a da vam se ne raspadaju.

Napravite ćufte, ponovo ih uvaljajte u prezle i stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje, dodajte i komadiće maslaca, poprskajte malo maslinovim uljem, pa stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peku na 180 stepeni.

Pecite dok ne porumene.

Mnogo ih volimo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: