Brze rol-viršle sa ajvarom i kačkavaljem

25/05/2017
"Miris ovih rol-viršli će naterati decu, da sami ustanu iz kreveta "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 597
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo jaja, šećer, so, suvi kvasac (ne treba da se aktivira). Zamesimo smesu žicom i dodajemo toplo mleko, ulje i nakraju prosejano brašno.

Počinjemo sa mešnjom, dok se ne dobije meko, elastični i elegantno testo, koje se ne lepi. Nakon toga delimo na 10 ravnih loptica - svaka po 85 g.

Svaka loptiva se razvuče po dužini. U jedan kraj stavljamo nadev od ajvara, viršle i kačkavalja, a na drugom kraju isečemo trakice, uvijamo u rolat i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Svaku rol-viršlu mažemo umućenim žumancem i posipamo susamom. Stavljamu pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pečemo dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar