Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Povrće u đuvečari

Povrće u đuvečari

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Povrće u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Bogat đuveč od povrća sa mirisnim začinima, pripremljen na slaboj vatri"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 3 - 4 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • bamija - 200 g
  • boranija - 200 g
  • paprika - 4 paprike, crvene i zelene, mogu i pečene
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 5 - 6 komada
  • masnoća - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • bosiljak
  • so
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i nasecite ga na kockice. Nasecite na krupne komade crni luk, praziluk, očistite boraniju i bamiju, paprike, šargarepe i pečurke.

U veliku šerpu sipajte masnoću i upržite luk, praziluk, a nakon toga i pečurke. Dodajte šargarepu, dolijte malo vruće vode i dinstajte dok povrće ne omekša. Nakon toga dodajte bamiju, boraniju i paprike, poklopite i dinstajte nekoliko minuta.

Polovinu paradajza narendajte, a drugu polovinu naseckajte. Dodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.

Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu. Prebacite sve u veliku đuveč, poklopite i stavite da se peče oko sat u prethodno zagrejanu rernu.

Kada je đuveč gotov, izvadite ga, ali ne skidajte poklopac. Umutite jaja, otvorite đuvečaru i velikom kašikom prelijte jaja ravnmerno. Ponovo vratite poklopac i ostavite da se đuvečaru ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: