Način pripreme
Oljuštite krompir i nasecite ga na kockice. Nasecite na krupne komade crni luk, praziluk, očistite boraniju i bamiju, paprike, šargarepe i pečurke.
U veliku šerpu sipajte masnoću i upržite luk, praziluk, a nakon toga i pečurke. Dodajte šargarepu, dolijte malo vruće vode i dinstajte dok povrće ne omekša. Nakon toga dodajte bamiju, boraniju i paprike, poklopite i dinstajte nekoliko minuta.
Polovinu paradajza narendajte, a drugu polovinu naseckajte. Dodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu. Prebacite sve u veliku đuveč, poklopite i stavite da se peče oko sat u prethodno zagrejanu rernu.
Kada je đuveč gotov, izvadite ga, ali ne skidajte poklopac. Umutite jaja, otvorite đuvečaru i velikom kašikom prelijte jaja ravnmerno. Ponovo vratite poklopac i ostavite da se đuvečaru ohladi.