Fotografije: Bojidara Mihailova
7 / 9
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Klasična musaka - ogreten, koja se priprema veoma lako, ukusna je i veoma lagana, za razliku od mnogih zapečenih jela."
- kačkavalj - 100g
- krompir - 1 kg
- crni luk - 1 glavica
- biber - mleven
- bosiljak
- mirođija
- jaja - 4 komada
- pavlaka - 200 ml
- sveže mleko - 125 g
- so
- začini - po izboru
* merne jediniceNačin pripreme
Krompir oljuštite, operite i nasecite na kolutove. Promešajte ih sa sitno naseckanim lukom i rendanim kačkavaljem.
Jaja umutite sa pavlakom i mlekom. Dodajte bosiljak i začine po ukusu.
Krompir poređajte u nauljeni pleh za pečenje. Prelijte ih smesom od pavlake i promešajte.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat i 45 minuta (zavisi od rerne).
Facebook
Omiljeno
Pinterest