Gratin od bundeve

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Gratin od bundeve
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
13/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Obećavamo da će biti ukusno, ali vi probajte da se uverite i sami"

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 750 g
  • jaja - 3 komada
  • sir - 200 g (kačkavalj)
  • sveže mleko - 200 ml
  • pšenične mekinje - 3 - 4 kašike
  • paršun - 1 vezica
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslac - 1 kašika
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se očisti i skuva na pari 15-ak minuta.

U posudu se umute jaja, mleko, mekinje, narendan sir ili kačkavalj i peršun.

Posle se dodaju: bundeva, u međuvremenu provrele u posoljenoj vodi i isečene pečurke, istopljena kašika maslaca, beli luk i začini - sve se izgnječi i dobro promeša.

Smesa se sipa u posudu za pečenje i peče se dok se ne zarumeni oko 30-ak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: