Breskvice

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Breskvice
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
30
"Ukusnije i sočnije čak i od pravih - breskvice iz našeg detinjstva"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 kom.
  • maslac - 250 g
  • šećer - 300 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • vanila - 1 kesica
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - oko 1 kg, za testo srednje tvrdoće
  • za krem
  • marmelada od šipka - 1 teglica
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • šećer - kristal - šećer, za valjanje
  • boja za kolače - žuta i crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka umesiti testo, oblikovati male loptice, poređati ih preko papira za pečenje, i peći 10-15 minuta.

Krem pripremiti na sledeći način: marmeladu umutiti sa omekšalim maslacem.

Ohlađene kolačiće slepiti pomoću krema.

Jedan za drugim ih potapati u posudice sa toplom vodom, u kojima su prethodno rastvorene boje za kolače - žuta i crvena.

Uvaljati u kristal-šećer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: