Način pripreme
Sve namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi. Prvo pripremite smesu za nadev. Rastvorite kvasac i šećer u delu toplog mleka, dodajte jaja, preostalo mleko, ulje i dodajte brašno uz meprestano mešanje dok ne dobijete gustinu testa za palačinke. Posolite i ostavite.
Posebno promešajte izmrvljeni sir i jaja. Ako je neophodno, posolite.
Uzmite jednu koru, premažite je nadevom i ravnomerno je rasporedite četkom. Stavite drugu koru preko nje i ponovo premažite nadevom, a zatim kašikom pospite smesu od sira i jaja.
Podvijte krajeve kora sa uže strane, da smesa ne iscuri i umotajte kore u rolat sa šire strane. Rolat stavite u pleh za pečenje nauljen sa malo ulja. Na isti način obradite sve kore.
Premažite gotove pitice sa malo nadeva i stavite pitice u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite do zlatne boje oko 30 minuta. Nasecite pitice na komade željene veličine i servirajte ih tople uz čašicu jogurta.
Kod izbora kora, možete koristiti sve vrste, bilo da su tanke ili malo deblje. Ako su kore tanje, možete koristiti po 3 kore za jedan rolat.